Forside   Profil    IT sikkerhed    Søgemaskineoptimering    Reference    Ressourcer

 

Midlertidige links: Ekspertise og vidensbank

Søgemaskineoptimering

Sådan finder du de vigtige søgeord

 

Det resultat alt søgemaskineoptimering sigter mod er mere trafik til hjemmesiderne og hvis man vælger at optimerer til de forkerte søgeord, vil søgemaskineoptimeringen nok resulterer i fine placeringer i søgemaskinernes resultatsider, men ingen trafik og så kan det jo være Lige meget.

For at det kan betale sig at søgemaskineoptimerer til et søgeord, skal det være både relevant og realistisk og disse to begreber er styrende for hvilke ord og sætninger vi vælger at koncentrere os om når vi gennemføre den praktiske søgemaskineoptimering.
 

Målgruppen.

Det første man lære på et hvert markedsføringskursus er at man skal have styr på målgruppen. hvis man "skyder med spredehagl" og forsøger at ramme alle, ender man med at ramme ingen og dermed spilde alle sine kræfter. Dette er i høj grad gældende når vi taler søgemaskineoptimering. Jo mere præcist du kan beskrive din målgruppe, jo mere præcist kan du ramme dem og jo større vil effekten af det du laver blive. Når vi beskæftiger os med søgemaskineoptimering og søgemaskiner, vil du finde ud af, at der er endog meget stor forskel på hvad en målgruppe beskrevet som "mænd mellem 18 og 35" søger på i forhold til en målgruppe beskrevet som "mandlige andengenerationsindvandre fra Pakistan i alderen 18 til 35, der er født og opvokset på Nørrebro og har gået i dansk folkeskole samt gymnasium". Kan du snævre målgruppen endnu mere ind er det kun en fordel, men indsnævringen skal naturligvis være realistisk og ikke foretaget kun for at gøre den så lille som muligt.
 

Brugerundersøgelse.

Når du har defineret dine målgrupper, så kan du jo spørge dem, lad være med at gå ud fra at du sagtens kan gætte hvad de vil søge på. spørg dem hvis du har chancen. Du kan møde din målgruppe mange steder. De kan findes online i fora og chat rum, du kan finde dem på gaden, i skolerne og på arbejde. Du kan oven i købet betale andre for at lave brugerundersøgelsen for dig. Hvis budgettet er smalt kan du sagtens lave fodarbejdet selv. Ofte kan det være en fordel hvis man udlover en eller anden form for gevinst til dem der deltager i en sådan spørgeskemaundersøgelse.

Du kunne f.eks. bede din målgruppes medlemmer om hver at nedskrive 5 søgeord eller sætninger, de kunne finde på at bruge hvis de skulle lede efter det du sælger/udbyder. Du vil med garanti blive overrasket over nogle af forslagene og det er netop formålet. Målgruppeundersøgelsen skulle gerne ende med en prioriteret liste over søgeord/sætninger du kan bruge i din videre søgemaskineoptimering.
 

Relevans check.

Relevans check har to formål. Dels at finde ud af om de søgeord vi nu har på vores liste faktisk bruges i søgermaskinerne og hvor ofte så vi kan prioriterer dem og dels at identificerer flere relevante søgeord vi endnu ikke har opdaget, evt. finde kombinationer af søgeord der giver højrelevante søgesætninger.

Til dette formål finder der flere online værktøjer både gratis og købe. Man bør bruge flere af de rådige værktøjer, da de alle er forskellige og dermed giver en bredere dækning end hvis man kun anvender et værktøj.

Joyzone.
Joyzone Dansk keyword research tool er en dansksproget søgeordsliste, der stadig er i beta, selvom den er ganske gammel og ikke opdateres. Netop fordi den er dansk, er den stadig relevant. Joyzone har også lavet en købe tjeneste, så det er nok et spørgsmål om tid før denne tjeneste fjernes. Brug den mens du kan.

WordTracker
WordTracker er en udenlandsk tjeneste, der koster penge i sin fulde udgave. Heldigvis kan man prøve wordtracker ved at registrere sig via sin email adresse. Der er ingen begrænsninger i antallet af forsøg eller gange man kan registrere sig, hvis du betaler for tjenesten, bliver rapporterne lidt mere detaljerede.

Google AdWords-søgeordsforslag er en relativ ny tilføjelse til google. Google har tiltænkt den som en hjælp til dem der anvender Google Adwords, men vi andre kan sagtens anvende dette værktøj i vores vigtige søgeordsanalyse. Dette værktøj har faktisk nogle muligheder, hvis du indsnævre dine søgninger, til at levere meget brugbare forslag.

The Overture Search Term Suggestion Tool.
Med The Overture Search Term Suggestion Tool har vi fat i en rigtig klassiker, der før hed Goto Surggestions. Værktøjet var vist et af de første tilbud muligheder på nettet for at lave søgeordsanalyse og selvom tjenesten ikke er særlig stabil, og faktisk aldrig har været det, så er det stadig et udmærket værktøj.

Digitalpoint Keyword Suggestion Tool
Digitalpoint er en  nyere tjeneste, der primært er tiltænkt adsense/adword, men som sagtens kan give gode ideer til almindelig søgemaskineoptimering også.

Our_Site
Our-Site er et relativt nyt dansk værktøj, der giver gode og brugbare oplysninger. Den viser dog antal besøg for det ord du søger med og ikke forskal til andre ord og kombinationer af ord.
http://www.our-site.dk/service/ressourcer/danske_soegeord.php
 

Man skal være opmærksom på at alle værktøjerne har forskelligt fokus, f.eks. Overture og digitalpoint er lavet med henblik på Pay-per-click programmer. Dette betyder at man ikke kan tage deres opgivelser af antal søgninger for pålydende, men blot bør betragte dem som forholdstal.

Tal din søgeordsløste fra din brugerundersøgelse og tast ordene ind i alle værktøjerne, denne øvelse skulle gerne ende med en skarpere prioriteret liste end før, evt med et par nye søgeord og sætninger som du kan gå videre med.
 

Realisme check.

Realisme checket har også to formål. Dels at finde ud af om det overhoved kan betale sig at gå efter søgeordet eller om konkurrencen er så stor at man skal snævre sig endnu mere ind og dels at finde ud af hvilket niveau af søgemaskineoptimering der er brug for til hvert enkelt søgeord.

Tast hvert enkelt søgeord/søgesætning ind i f.eks. Google, hvis det er den søgemaskine du søgemaskineoptimerer til, og se hvor mange hits der er på ordet/sætninger samt hvem der ligger på de første 5 pladser. Lav et skema hvor du for hver enkelt placering noterer sitets URL, søgemaskinens link, Title taggen hvis denne er forskellig fra linket, Linkteksten, META description hvis denne er forskellig fra linkteksten, Overskrifter (H1 tags), Alt tags, title attributter og de aktive linktekster. Undersøg og noter også link popularitet, saturation og keyword density (mere om dette i en anden artikel).

Ovenstående kan måske nok virke en smule overvældende, uoverskueligt og omstendigt, men tag det helt roligt når du har lavet øvelsen for de første par sider og de første par søgeord, så behøver du den ikke mere. Øvelsens formål er at give dig de elementer du skal bruge til at kunne søgemaskineoptimerer dine sider bedre end de andre der er optaget for dine vigtige søgeord.

Du er nu i mål

Når du er færdige med disse ting, vil du have en rigtig god liste over relevante og realistiske søgeord, samt de nødvendige elementer der skal til at kunne optimerer dine sider. Da de valgte søgeord er relevante og realistiske  og da du, hvis du følger de andre råd du kan læse på disse sider, både har elementerne og metoderne til at gøre det bedre end de andre vil resultatet af din søgemaskineoptimering give dig trafik, kvalificeret trafik

Læs mere om søgemaskineoptimering her:

Søgemaskineoptimering - Før vi begynder
Søgemaskineoptimering - Sådan finder du de vigtige søgeord
Søgemaskineoptimering - Optimering af en side til et ord.
Søgemaskineoptimering - De vigtige links
Søgemaskineoptimering - Selvmord, selvmål, selvhenter

Søgemaskineoptimering - Skriv indhold til søgemaskinerne
Søgemaskineoptimering - Tilmelding til søgemaskiner.
Søgemaskineoptimering - På en ny måde

Søgemaskineoptimering - Forudsætninger for succes
Søgemaskineoptimering - Når du er nødt til at redesigne dit site

Søgemaskineoptimering - Frequently Asked Questions
Søgemaskineoptimering - via tema

Læs også disse serier

Søgemaskineoptimering
Søgemaskinepositionering
Søgemaskinemarkedsføring
Webpromotion
IT sikkerhed

Hacking
Google
SEO - Blackhat Teckniques
 


Kontakt Os

Bufferzone.DK
C.F:Richsvej 90
2000 Frederiksberg
Denmark

e-mail
info@bufferzone.dk



Zones

- GraficZone
- ScriptZone
- LinkZone
- BannerZone











FocusZones

- webpromotion
-
søgemaskineoptimering
-
søgemaskinepositionering
Søgemaskinemarkedsføring
- IT sikkerhed

- SEO
- Hacking
- Google

Copyright 2006 BufferZone.dk. All Rights Reserved.
Legal Stuff, BufferZone dedication, Testimonials, Privacy Policy.



 
Søgemaskineoptimering, sådan finder du de vigtige søgeord Søgemaskineoptimering, sådan finder du de vigtige søgeord Søgemaskineoptimering, sådan finder du de vigtige søgeord Søgemaskineoptimering, sådan finder du de vigtige søgeord Søgemaskineoptimering, sådan finder du de vigtige søgeord